maanantai 22. lokakuuta 2012

Uunilohta ja kuskusia tulisella pinaattipedillä

Viime viikolla tein uunilohta. Se oli ihan perussettiä, ripottelin päälle vähän sitruunapippuria ja suolaa sekä sitruunamehua - ihan vaan siks, että jaksaisin syödä sitä loppuviikon ja voisin tehdä siitä erilaisia variaatioita. Ehdoton lemppari näistä variaatioista oli ihme sörsseli, jonka nimesin näköjään pinaattipediksi. Se sopi lohen kaveristi täydellisesti. Pinaattihan on vähänniinku superruokaa, joten mun viikkohan oli sit melkeen superterveellinen!

Koska lohi oli tosi "perus" eli ei maistunut hirveesti millekkään, tein pinaattipedistä aika mausteisen. Just sellasen mistä mun makunystyrät syttyy.


PINAATTIPETI
150g pinaattia
punasipuli
2 valkosipulinkynttä
punainen chili
3 tomaattia
2dl oliiveja
cayennepippuri, chilimauste, paprikamauste

"Kuumenna öljyä pannulla. Lisää hienonnetut sipuli, valkosipuli sekä chili ja kuullota hetki (pienennä myös levyä). Lisää kuutioidut tomaatit ja viipaloidut oliivit pannulle sekä viimeisenä huuhdellut ja pienemmäksi revityt pinaatinlehdet. Mausta makusi mukaan ja nauti!"

Helppoa ku heinän teko! Ja varmasti paljon parempaa, mitä kukaan teistä kuvittelee. Harmi vaan, kun tuorepinaatti on niin kallista :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti