maanantai 1. lokakuuta 2012

Herkkua maanantaihin!

Yleensä mä rakastan maanantaita ja ihmettelen niitä ihmisiä, jotka siitä jaksaa aina valittaa. Mutta tänään munkin maanantai oli vähän vaikee ja päivään käynnistyminen takkuili pitkälle iltaan asti.. Sain kuitenkin onneksi jotain aikaseksikkin, tenttiin luvun ohella. Päätin hyödyntää porukoiden jääkaapissa koskemattomana viihtyneet puolukat ja leipaisin S-ryhmän etulehdessä ollutta puolukka-mantelipiirakkaa. Ajattelin ensin, että se piirakka jää koskemattomana hengailemaan samanlailla kuin ne puolukat, mutta ei.. piirakka sai paljon kehuja osakseen ja katosi melkein itsestään!

Namnam, oli kyllä meikäläisenkin itsehillintä tiukassa :) Ei edes tarvittu vaniljakastiketta päälle makeuttamaan, kun manteli-päällinen oli niiin hyvää!


PUOLUKKA-MANTELIPIIRAKKA
150g voita
1,5dl sokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
0.5dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
80g mantelirouhetta

4dl puolukoita
2rkl perunajauhoja
2rkl sokeria

"Vaahdota pehmentynyt rasva ja sokeri, vatkaa kananmuna joukkoon. Sekoita jauhot keskenään (ei mantelirouhetta) ja lisää seos taikinan joukkoon. Sekoita noin desi taikinasta mantelirouheen joukkoon ja painele loppu taikina voideltuun vuokaan reunoja myöten. Sekoita perunajauhot ja sokeri puolukoiden joukkoon ja lisää seos taikinan päälle. Levitä manteli-taikinaseos puolukoiden päälle. Paista piirakkaa uunissa n. puolen tunnin ajan 200asteisessa uunissa."

Löysin alkuperäisen ohjeenkin täältä :)

Puolukkahan on tosi terveellinen marja ja sisältääkin paljo kivennäis- ja hivenaineita sekä vitamiineja.. mä toivonkin, että tää piirakka karkotti mun orastavan syysflunssan tiehensä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti