keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Virkeyttä lukupäivään

No jopas oli motivoiva otsikko. Mulla on ens viikolla tentti edessä, joten tää viikko menee aikalailla nenä kiinni kirjassa mikä tarkoittaa sitä, että päätin valmistaa "koko viikon" ruuat kerralla, jotta jää enemmän aikaa lukemiseen. Ruuanhan pitää, varsinkin tässätapauksessa, sisäältää paaaljon energiaa, vitamiineja ja hivenaineita jotta aivot toimii ja kroppa jaksaa :) Treenaamisesta en nimittäin aio lukuviikollakaan tinkiä.

Päätin kokeilla ensimmäistä kertaa "Hyvän olon keittiö" -kirjan reseptiä, jota muokkailin ihan vähän omaan makuun ja tarpeeseen sopivammaksi.

Linssit ovat hyvin terveellisiä. Monien arvokkaiden ravintoaineiden lisäksi niistä saadaan foolihappoa, jota tarvitaan mm solujen uusiutumiseen.
-Kirsi Kostamo


KIKHERNE-LINSSIPATA
punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1prk GoGreen käyttövalmiita punaisia linssejä
1prk GoGreen käyttövalmiita kikherneitä
5dl kiehuvaa vettä
kasvisliemikuutio
pieni kesäkurpitsa
paprika
2tl juustokuminaa
1tl chilijauhetta
ripaus cayennepippuria

"Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet pannulla kasviöljyssä. Lisää joukkoon huuhdellut ja valutetut linssit, kiehuva vesi ja kasvisliemikuutio - kiehuttele matalalla lämmöllä n. 10minuuttia. Paahda toisella pannulla juustokuminaa ja chilijauhetta kasvisöljyssä hetken aikaa ja lisää kuutioitu kesäkurpitsa sekä paprika joukkoon. Lisää linssien joukkoon ruskistettu kesäkurpitsa sekä paprika ja viimeisenä huuhdellut kikherneet. Mausta cayennepippurilla ja anna vielä hetken hautua pannulla."

Mausteilla saa ihmeitä aikaan. Vois kuvitella, että kyseinen pata ois tylsä ja mauton, mutta ei! Aivan ihanat aromit oli koko kämpässä loppupäivän ajan :) Tätä aion nauttia mamalta saadun hirvenkäristyksen ja salaatin kanssa, omnonom ja kyllä taas jaksaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti