sunnuntai 14. lokakuuta 2012

"Hääkakku"

Ja taas leivotaan. TAAS. Mutta minkäs teet, kun näitä hyviä syitä on riittänyt nyt viimeaikoina :) Mä en oikeen oo koskaan ollut täytekakkujen fani, johtuen ehkä niiden "perinteisyydestä" ja tientynlaisesta tylsästä leimasta, mitä ne on mun mielestä kantanut. Päätin tehdä siis vähän erilaisen täytekakun mitä meidän perheessä on normaalisti totuttu syömään

Kakkuhan oli siis mun siskon vihkijäiskahvitteluja varten, joten tottakai sen piti olla valkoinen, söpö ja mun siskon makuun :) Mun sisko tykkää pätkiksestä ja makeasta, joten sinällään kakun valinta ei ollut vaikeaa - jotenkin kummassa onnistuin silti viettämään useita tunteja netissä ettimässä oikeanlaista reseptiä. Sellaista ei tullut vastaan, joten päätin sooloilla. Lainasin Kinuskikissalta kakkupohjan ja kreeemin reseptit ja moussen sävelsin itse - ihan hirveen haastavaa oli :D heh.. mutta mikä tärkeintä, kakku maistui ja allekirjoittaneenkin itsehillintä "yhden palan taktiikan" kanssa petti. Noh, kerrankos sitä..

Ainiin ja täytekakuissa on aina ihan hirvee työ. Jos sitä vasta isänpäivänä ens kerran sitten..



PÄTKIS-TÄYTEKAKKU

POHJA
5 kananmunaa
150g taloussuklaata
2½dl vehnäjauhoja
1rkl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa
200g voita
2dl fariinisokeria

"Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset, sulata suklaa ja sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi - lisää vaahtoon kananmunan keltuaiset yksitellen vatkaten. Vatkaa sulatettu suklaa taikinan joukkoon. Siivilöi kuivat aineet muutamassa erässä taikinan joukkoon. Vatkaa valkuaiset erillisessä kulhossa vaahdoksi ja nostele vaahto muun taikinan joukkoon, sekoita kevyesti. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunissa 175asteessa 40-50minuuttia. Kumoa valmis kakkupohja leivinpaperin päälle jäähtymään."

MOUSSE
1purkki Flora Vispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1pussi Pätkis Mini Bites:ejä

"Vaahdota Flora Vispi kuohkeaksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sulatetut pätkikset."

+ vadelmahilloa
maitoa

"Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Kostuta pohja maidolla ja levitä vadelmahilloa pohjan päälle, lisää puolet moussesta väliin ja nosta kakun keskiosa päälle. Kostuta keskiosa, lisää hillo ja loput moussesta. Nosta kakun kansi päälle ja kostuta se. Laita kannen päälle joku "paino" ja nosta jääkaappiin vetäytymään."

KUORRUTUS
70g voita
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g valkosuklaata
1½rkl tomusokeria

"Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuoejuusto kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu valkosuklaa sekä tomusokeri. Vatkaa kunnes vaahto on kuohkeaa. Levitä kuorrutus kakun päälle."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti