sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Tyttöjen illalliskutsut

Järkkäsin eilen tytöille täällä mun luona pienimuotoiset illalliskutsut. Jenna toi ihanaa vuohenjuustosalaattia alkuruoaksi, pääruokana tarjoiltiin ihanaa uunilohta kuskusin kera ja jälkkärinä toimi edellisessä postauksessa esiteltyyn suklaakakkuun. Suklaakakku sai kyllä ylistystä kaikilta ja täytyy mainita, että jopa mun veli joka sai maistiaispalasen pyysi lisää. Herkkua siis!

Lohihan on aivan ihanaa ruokaa ja sitä tulee laitettua, ainakin itsellä, ihan liian harvoin. Tälläkertaa tein vähän välimeren tyylistä uunilohta, sillä kuorrutin sen oliivi-basilika-kuorrutteella :) Oliivi toi ihanaa suolaisuutta ja basilika sitruunan kera puolestaan raikkaitta aromeja. Kevyesti maustettu kuskus oli oiva lisuke tälle mehevälle herkulle.

Kuva on otettu santsiannoksesta, eikä annoksen ulkonäköön luonnollisestikkaan ole panostettu... lupaan parantaa tapani.
OLIIVI-BASILIKAKUORRUTETTU UUNILOHI
600-700g lohta
1dl mustia kivettömiä oliiveja
½ nippu tuoretta basilikaa
1rkl sitruunan mehua
3rkl oliiviöljyä
turaus hunajaa
½dl mantelirouhetta
sitruunapippuria

"Pienennä oliivit ja soseuta ne yhdessä basilikan kanssa sauvasekoittimella. Lisää joukkoon puristettu sitruunan mehu sekä öljy pienissä erissä sekoittaen. Lisää hunaja ja mantelirouheet viimeisenä kuorrutteen joukkoon. Aseta ruodoton lohi uunivuokaan ja mausta sitruunapippurilla. Levitä kuorrute lohen päälle ja paista uunissa 200asteessa 20minuuttia."


Ruoka ois ollu vähän nätimpää jos olisin käyttänyt mustien oliivien sijasta vihreitä, mutta onneksi se oli vaan ulkonäköseikka. Maku oli fantastinen ja olin maailman onnellisin, kun sain vielä pienessä krapulassa annoksen tätä eteeni. Nam.

PS "Turaus" on sitten ne viimeset rippeet mitkä saa vaivalla puristettua hunajatuubista ulos :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti