perjantai 5. lokakuuta 2012

VIHDOIN

...ja viimein mä sain aikaseksi testata herkku ja koukku -blogista bongaamaani suklaa-bataattikakun reseptiä. Tää resepti teki muhun sellasen ensivaikutuksen, että aina kun muistin tän olemassaolon mulle tuli mahaan semmonen olo, että tätä on pakko saada :D Että kiitos vaan aivan loistavasta reseptistä!! Ei varmastikkaan jäänyt reseptin ainoaksi käyttökerraksi. Ens kerralla kakusta tulee toivottavasti vähän nätimpi.

Mä itse lisäsin kakkuun vielä tummaa suklaata, suht isoina paloina, koska rakastan suklaasattumia kakuissa :D Tätä tarjoillaan sitten huomenna ohikulkumatkalaisille kahvin kera ja illalla tytöille illalliskutsuilla. En malta oottaa kommentteja ja reaktioita, kun kerron että kakussa on bataattia! Ei nimittäin ainakaan itselle ihan ensimmäisenä tulis mieleen käyttää sitä leivontaan.


SUKLAA-BATAATTIKAKKU
300g bataattia
3dl vehnäjauhoja
1dl tummaa kaakaojauhetta
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1tl ruokasoodaa
0.5tl leivinjauhetta
125g voita
3rkl siirappia
2tl vaniljasokeria
2dl vettä
1rkl sitruunan mehua
100g tummaa suklaata

Näin minä sen tein:
"Kuori ja paloittele bataattia, keitä pehmeäksi ja soseuta. Sekoita kuivat aineet (ja sokerit) keskenään. Sulata voi ja sekoita siirappi siihen - lisää seos kuivien aineiden sekaan. Lisää keskenään sekoitettu vesi ja puristettu sitruunan mehu taikinaan sekä soseutettu bataatti. Paloittele suklaa pieneksi ja lisää taikinan joukkoon. Paista uunissa 180asteessa reilu 30minuuttia."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti