keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Bataattiranskikset

En oo koskaan syöny bataattiranskiksia, mutta ne on aina kiehtonu mua. Miltäköhän ne mahtaa maistua? Oon bataatin suuri ystävä, joten olihan niitä pakko tehdä itse, kun en oo koskaan onnistunu niitä muualta saamaan. Vaikka muutaman kerran oon käyny ravintolan ruokalistaa läpi ihan vaan niitä etsien.

Näistä tuli aika tulisia. Eli just sellasia mistä tykkään! Varmasti toimivat kyllä miedompinakin versioina, joten ei kun vaan kokeilemaan jos yhtään bataatista tykkää - omaan makuuni ainakin nää bataattiversiot on vastaavia perunaversioita paaaaljon parempia :)

Ja sori tälläkertaa ei valitettavasti oo kuvaa tarjolla! Oli niin hyviä että vetäsin kaikki kerralla ja unohdin ottaa kuvan. Ens kerralla sitten, sellanen tulee varmasti!

TULISET BATAATTIRANSKALAISET
1 bataatti
1rkl öljyä
1rkl sitruunamehua
1tl soijaa
½ tuore punainen chili
cayennepippuri
paprikamauste
grillimauste

"Kuori ja viipaloi bataatit ranskisten muotoiseksi. Hienonn chili. Sekoita öljy, sitruunamehu ja soija kulhossa ja lisää hienonnettu chili joukkoon. Mausta mielesi mukaan. Lisää bataattilohkot marinadin joukkoon ja sekoita. Laita hetkeksi jääkaappiin marinoitumaan ennen paistoa. Paista uunissa 225asteessa n. puolen tunnin ajan."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti