torstai 1. marraskuuta 2012

Chili-kasvispihvit

Oon tehnyt kasvispihvejä kerran aiemmin - Lindströminpihvejä. Muistin kyllä että kasvispihvit on hieman haastavampia paistaa, mutta halusin silti lähtä kokeilemaan kasvispihvien tekoa taas. Ja kannatti. Sainpas aihetta päivittää blogin ;) sekä mahan täyteen maistuvista pihveistä. Satsi oli niin iso, että riittää ainakin neljälle syöjälle!



CHILI-KASVISPIHVIT
400g pakasteherneitä
3 porkkanaa
punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tuoretta chiliä
1dl kaurahiutaleita
kananmuna
cayennepippuri, mustapippuri, sitruunapippuri

"Kuori ja kuutio porkkana, laita kattilaan keittymään. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili - kuullota hetki pannulla. Kun porkkanat ovat pehmenneet, soseuta ne herneiden kanssa. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta. Paista ohuet pihvit pannulla rypsiöljyssä."

Sounds easy, mutta hieman vaivaa pitää kuitenkin nähdä. Mutta suosisttelen kokeilemaan, oli kaiken pilkkomisen ja paistamisen arvoista :) Lisukkeeksi tein parsakaalista ja pinaatista "voimamuusia", johon voin sijasta laitoin avokadoa. Voin laittaa siitäkin reseptin, jos joku innostui :)

Herneethän on tosi monipuolisia - niistä voi tehä vaikka ja mitä! Niissä on paljon B-vitamiinia ja mm tiamiinia, joka vahvistaa hermoja kiihdyttää aineenvaihduntaa.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen resepti, olisi hyvä kokeilla joskus. En koskaan tehnyt kasvispihvejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, oli tosi hyviä! Ja maistui jopa hieman epäileväiselle "lihansyöjällekkin" :P

      Poista