maanantai 12. marraskuuta 2012

Värikäs papupata!

Keittiössä kasvisteema jatkuu edelleen. En edes muista millon oisin viimeksi syönyt kunnon pihvin - ihan mielenkiinnosta että saanko sellaisen kurkusta alas voisin viikonloppuna pitää pihvikestit. Jää nähtäväksi :P

Tänkertainen luomus on papupata, ihanan värikäs sellainen! Tosin chilisoossi tuo siihen hieman masentuneen värisäväyksen, mutta ennen sen lisäämistä kattilan sisältö hivelee näkyhermoja. Tämän masentavan pimeyden ja sateiden (tule jo TALVI!) keskellä on kiva, kun saa edes syödä jotain piristävän väristä ;)
Ja makua ei varmaan tarvi edes kuvailla? Tulisuus ja pavut samassa lauseessa kertoo varmaan kaiken, amazing.


VÄRIKÄS PAPUPATA
2 tuoretta chiliä
3 valkosipulinkynttä
punasipuli
keltainen & vihreä paprika
2 porkkanaa
1dl (kuivaa) soijarouhetta (mustapippuri, jauhelihamauste)
kidneypapuja chilikastikkeessa
kikherneitä
juustokuminaa, korianteria, paprikamaustetta

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää siihen mausteet, sekoittele hetken aikaa jotta mausteista alkaa irrota makua. Lisää hienonnetut chilit, valkosipulinkynnet ja punasipuli sekä hetken kuluttua paprika - kuullottele minuutin, parin ajan niin että kasvikset imevät mausteita itseensä. Lisää porkkanat, turvotettu ja maustettu soijarouhe ja hieman vettä, kiehuttele porkkanat kypsäksi. Lisää kidneypavut kastikkeineen padan joukkoon ja viimeisenä kikherneet (valutetut ja keitetyt).
Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä vielä noin vartin ajan. Mausta tarvittaessa vielä chilillä/cayennepippurilla/millä ikinä haluatkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti