maanantai 18. helmikuuta 2013

Kasvis-chili

Hola, hola! 

Palataan taas hetkeksi ainakin kasvisruuan pariin. Vaikka lihan syöminen taas maistuu, aion jatkossa viettää silti viikkoja jolloin syön parina päivänä ainoastaan kasvisruokaa - eli skippaan lihatuotteet kokonaan :) 

Pitkään haudutetut, mehevät kasvispataruuat on aivan mahtavia - täyttäviä, ravinnepitoisia ja kaunista katsottavaa lautasella. Tässä yksi tämänhetken lemppari kasvisruokaresepteistäni! Ja tulistahan sen olla pitää ;)


KASVIS-CHILI
3rkl oliiviöljyä
5-8 valkosipulinkynttä
chilipalko
sipuli
3 porkkanaa
2 paprikaa
30g tomaattipyreetä
6dl vettä
pussi maissia
purkki linssejä
purkki kidneypapuja
1rkl hunajaa
3rkl spelttijauhoja
1dl vettä
1tl ruokasoodaa
2tl chilijauhetta
4tl paprikajauhetta
2tl juustokuminaa
1tl oreganoa
suolaa & pippuria

1. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota hienonnettu sipuli kattilassa (3-4min) ja lisää hienonnettu valkosipuli, chili sekä kuutioidut porkkanat (kuumenna 5min). 
2. Lisää paprikat ja kuullota niin kauan, että kasvikset ovat kypsiä.
3. Lisää tomaattipyree ja vesi joukkoon.
4. Mausta seos ja kiehauta!
5. Miedonna lämpöä. Lisää pavut, maissit ja linssit seokseen
6. Liuota jauhot sekä sooda veteen ja lisää sekoittaen pataan.
7. Lisää suolaa ja pippuria jos tarve vaatii.
8. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 20-30minuuttia, lisää vettä tarvittaessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti