tiistai 12. helmikuuta 2013

Ihan eka kerta

Tänään tein jotain ihan ekaa kertaa ikinä. Söin kalkkunaa! Siis tottakai olen syönyt kalkkunaa leikkeenä leivän päällä, mutta ihan pihviä eikä edes suikaleita ole koskaan tullut syötyä. Nyt on tämäkin aukko sivistyksessä korjattu. Kalkkunahan on raaka-aineena aivan loistava minunlaiselleni urheiluhullulle - se on vähärasvaista ja sisältää paljon proteiinia :)

Marinoin kalkkunan makuni mukaan tuliseksi. Käytin myös ihan ekaa kertaa tuoretta korianteria ruuanvalmistukseen! Sen tuoksu on huumaava ja siitä tulikin ehdottomasti lempiyrttini tämän kokeilun jälkeen. Marinadi sopii myös loistavasti kanan kaveriksi, jos kalkkunan syöminen ei syystä tai toisesta innosta.


KALKKUNAA ALÁ AINO
kalkkunan fileepihvejä
½punasipuli
2 valkosipulin kynttä
tuore chilipalko
½ lime
tuoretta korianteria
2rkl oliiviöljyä
1rkl valkoviinietiikkaa

1. Tee ensin marinadi! Hienonna punasipuli, valkosipulit ja chili.
2. Sekoit oliiviöljy ja valkoviinietiikka kulhossa - lisää hienonnetut ainekset joukkoon.
3. Purista puolikkaan limen mehu seoksen joukkoon.
4. Hienonna tuore korianteri ja viimeistele marinadi sillä.

5. Viillä pihveihin toiselle puolelle pitkittäiset viillot. Paista pihvejä pannulla pari minuuttia/puoli, jotta pinta kiinnittyy.
6. Levitä marinadi uunivuoan pohjalle ja lisää pihvit sen päälle viiltopuoli alaspäin.
7. Paista 200asteisessa uunissa 20minuuttia.


Ja nam kuinka hyvää oli! Marinadi oli todella onnistunut ja maut sopivat hienosti yhteen. Lisukkeeksi tein kasvismuusia, jotta pihvien maku ei peittyisi. Erittäin onnistunut kokeilu siis vaikka itse sanonkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti