maanantai 11. helmikuuta 2013

Itämaista herkkua porkkanasta? Kyllä vaan!

Tässäpä teille ihana iltapalavinkki - on helppoa, täyttävää ja ennenkaikkea maistuvaa! Etenkin jos yhtään tykkää itämaisista mauista :) Valmistin näitä itse opiskelutuokion lomassa - aikaa ei mennyt kauaa ja inkivääriteen kanssa nautittuna loppuillan jaksoi lukea aivan uudella puhdilla!

Porkkanasta tulee muuten älyttömän hyvän makuinen, kun sen maustaa piparkakkumausteella - kannattaa kokeilla :)

 PORKKANARIESKAT
500g porkkanaa
2tl piparkakkumaustetta
2dl ohrajauhoja
2dl spelttijauhoja
1dl kaurahiutaleita

- Kuori ja kuutioi porkkanat pieneksi. Keitä kattilassa pehmeäksi ja soseuta sauvasekoittimella soseeksi.

- Mausta sose piparkakkumausteella
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää porkkanasoseen joukkoon
- Paista 250asteisessa uunissa 15minuuttia

--


HUMMUS
1prk käyttövalmiitka kikherneitä
2rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
2rkl tahinia
2rkl sitruunamehua
juustokuminaa

- Soseuta kikherneet yhdessä oliiviöljyn kanssa hienoksi tahnaksi
- Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, tahini ja sitruunamehu - sekoita hyvin
- Mausta juustokuminalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti