sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Loistava huomen!

Onko mitään ihanampaa kuin kiireetön aamu ja loputtomasti aikaa aamupalan valmistukseen? Aamupala on mulle päivän tärkein ateria ja panostan siihen aina, kun siihen on mahdollisuus. Muuten sitten vedelläänkin perus kaurapuuroa - en mä kyllä valita, se on nimittäin yks mun lemppariruuista raejuuston ja marjojen kanssa nautittuna. Namiii!


TÄYDELLINEN AAMUPALALEIPÄ
kananmuna
paahtoleipä (itse käytin Vaasan Taikaruis 100%)
sulatejuustoviipale
leikkele
tomaattia
suolakurkkua
suolaa, mustapippuria

- Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja lisää öljyä. Riko kananmuna ja laske pannun lämpöä reilusti. 
Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
- Paista muna niin kypsäksi kuin tahdot sen nauttia ja nosta syrjään pannulta.
- Anna pannun olla miedolla lämmöllä. Lisää leipä ja anna lämmetä muutaman minuutin ajan.
- Käännä leipä ja lisää sen päälle juustoviipale sekä leikkele. Paista niin kauan, että juusto alkaa sulamaan.
HUOM! Leivästä on tarkoitus tulla lämmin ja rapea - ei missään nimessä palanut!
- Kun juusto on alkanut sulamaan nosta leipä pois pannulta, paistettu muna päälle ja viimeistele tomaatti- ja suolakurkkusiivuilla.
- Nauti kahvin kanssa ja aamusi saa täydellisen startin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti