sunnuntai 6. toukokuuta 2012

maailman paras aamupala

Vappu sun muut kekkerit on verottanu mun ruokabloggaus intoilua vähän....älkää huoliko, oon mää kuitenki muistanu kokkailla ja leipoa! Mm kämppiksen synttärien kunniaksi väänsin mariannekäärretortun (kriteereinä oli, että sen pitää olla helppo kuljettaa mukana - no se oli, mutta ei se siinä takakontissa vaurioitta säästyny perille....tshih), joka oli taivaallista.

Mä tykkään nykyään näköjään tunkea jokapaikkaan kanelia. Se on aivan älyttömän hyväää! Löysin mun reseptileikekirjasta (ei oo oikeesti kirja, vaan kasa erinäisiä lehdestä leikattuja lappusia Jamie Oliver -keittokirjan välissä) ohjeen omena-kanelilettuihin ja oli ihan pakko testata, koska rakastan myös omenaa. Jajajajaj.....en yllättyny yhtään, kun makuelämys oli vertaansa vailla! Lettujen päälle hunajaa ja lasi maitoa kaveriksi, tekisin tätä joka aamu jos vaan kerkeäisin.

ja tässä vielä resepti, kun siskokulta sen kuitenkin tahot :)

2½dl vehnäjauhoja
3/4tl suolaa
1tl sokeria
1/2tl leivinjauhetta
1/2tl kanelia
5dl maitoa
2 kananmunaa
350g omenaa raastettuna
paistamiseen: voita tai margariinia

"Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää maito hyvin sekoittaen. Anna turvota 10min. Seoita munat joukkoon ja lisää omenaraaste taikinaan. Paista pieniä tai isoja lettuja. Nauti sokerin tai siirapilla maustetun kermavaahdon kanssa."




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti