keskiviikko 30. toukokuuta 2012

appelsiinitryffeli-cheesecake

Jeee ekat pääsykokeet onnistuneesti ohi! Sen kunniaksi voinkin julkaista tän juustokakku-postauksen, joka on ollu valmiina viimeset, hmm.. 2viikkoa? En vaan saanu aikaseksi ladattua kuvia koneelle. Paitsi nyt :)
PS kuinka monta kuvaa voi ottaa juustokakusta? Aika monta...

--

Mä oon ihan jäätävä sokerihiiri nykyään, erityisesti jäätelöä ja karkkia tulee syötyä - suunnilleen joka päivä.. Karkeista ehdoton lemppari on suklaa ja suklaista puolestaan appelsiinitryffelit ja jos et oo niitä maistanu, suosittelen suuntaamaan heti lähimmän s-kaupan irtokarkkihyllylle!! Voisin varmaan elää appelsiinitryffeleillä, jos vaan kehtaisin. No kuitenkin, mulla on ollu jo iät ja ajat tarkotus taikoa niistä jotain leivonnaista ja itseasiassa päässä pyörii vielä vaikka kuinka monta ideaa, jotka aion toteuttaa eli jatkossa täällä näkyy varmaan aika paljon appelsiinitryffelileivoksia..pahoittelut siitä, jos et niistä tykkää. Tässä kuitenkin mun ensimmäisen appelsiinitryffeliluomuksen resepti, olkaa hyvä!



200g digestive-keksejä
100g voita

2prk maitorahkaa
2prk maustamatonta tuorejuustoa
½ appelsiinin raastettu kuori
1rkl appelsiinimehua
2½dl sokeria
1rkl vaniliinisokeria
3/4dl perunajauhoja
5 kananmunaa
n.100g appelsiinitryffeleitä


"Sulata voi ja hienonna keksit  ja yhdistä ne kulhossa keskenään. Laita kakkuvuoan (n. 25cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Levitä keksi-voiseos vuoan pohjalle sekä reunoille ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi. 
Laita kaikki täytteen aineet (ei appelsiinitryffeleitä) kulhoon ja vatkaa seos tasaiseksi ja kuohkeaksi. Hienonna appelsiinitryffelit pieneksi muruksi ja levitä ne pohjan päälle. Lisää täyte appelsiinitryffelimurun päälle. Paista kakkua uunin alatasolla ensin n.25min 175asteessa ja sen jälkeen laske lämpö 150asteeseen ja anna kypsyä vielä n. 30minuuttia."



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti