maanantai 14. toukokuuta 2012

cake for my mama - mustikka-valkosuklaakakku!

Niiin siis äitienpäiväkakku! Äiti jos kuka ansaitsee mahtavan kakun ja sellaisen halusin tehä:) Jälleen kerran ylitin itseni, vaikka tottahan se on että jos jossain on sokeria ja voita se ei voi olla pahaa...haha :D Joskus alkuvuodesta bongasin jostain kotiliedestä kakkuohjeen, josta itseasiassa innoistuin vaan niiden koristeiden takia, mutta nyt sain vihdoin toteutettua sen! Hieman muunnellettuna tosin :)


POHJA
100g valkosuklaata
100g voita
3 kananmunaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta

"Sulata voi kattilassa ja sekoita paloiteltu valkosuklaa joukkoon niin että valkosuklaa sulaa täysin. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, siivilöi mukaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja viimeiseksi rasva-suklaaseos. Laita taikina voideltuun+korppujauhotettuun vuokaan (n.24cm) ja paista 175asteessa uunin alatasolla n.50minuuttia."
HUOM en paistanu omaa kakkupohjaa noin kauaa, kannattaa seurailla sitä - se on valmista sitten, kun tikulla kokeiltaessa tikkuun ei tartu taikinaa :)

MUSTIKKAMOUSSE
3prk mustikkasosetta (pilttiä)
3rkl sokeria
3 liivatelehteä
3rkl sitruunamehua
2dl kuohukermaa

"Laita liivatelehdet kylmään veteen liukenemaan. Vaahdota kerma. Sekoita mustikkasose ja sokeri kulhossa keskenään. Kiehuta sitruunamehu kattilassa ja sulata siihen liivatteet - lisää seos mustikkasoseeseen. Viimeisenä lisää kermavaahto seokseen."

KOSTEUTUS

maitoa

"Leikkaa kakkupohja kahteen osaan.  Pese kakkuvuoka ja nosta kakkupohjan alaosa vuokaan. Kostuta pohja maidolla ja lisää päälle mustikkamousse. Nosta kakkupohjan kansi päälle ja kosteuta maidolla. Laita vuoalle joku kansi ja nosta jääkaappiin - anna sen olla siellä yön yli."

PÄÄLLYS
purkki mustikkamarmeladia
200g valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa

"Levitä marmeladi kakun päälle ja reunoille. Sulata valkosuklaa ja sekoita joukkoon tuorejuusto, niin että kuorrute on notkeaa. Lisää kuorrute pienissä erissä, ettei se sekoitu marmeladiin."

Huh! Kylläpä siinä riitti työtä :) Mutta oli kaiken vaivan arvoista - äiti kiitteli, kuten myös muutkin herkkusuut, vaikka täytyy myöntää että pelkäsin kakun olevan liian makeeta, meidän perheestä kun ei oikein sokerihiiriä löydy ;)

mmmm......so gooood!

Koristeet tein kans ihan ite, pelkästä valkosuklaasta taiteilin - sulatin 100g valkosuklaata, levitin sulan valkosuklaan voipaperille ja laitoin toisen voipaperin siihen päälle, kaulin suklaan tasaiseksi (ilmakuplat pois) ja pyöritin paperit rullalle :) Sitten vaan pakkaseen reiluksi puoleksi tunniksi ja rulla auki - avót, helppoa kun heinän teko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti