Vaikka viimeaikoina mun ruokavalio on pitäytyny lähinnä kasvislinjalla niin tänään teki jostainsyystä mieli kanaa. Mun mielestä kana on parasta, kun sen laittaa uunissa - ihanan mehevää, mä kun helposti onnistun pannulla paistamaan kanan liian kuivaksi, kun yritän tehä montaa asiaa yhtäaikaa. Tein tossa alkuvuodesta piri piri -kanaa Jamie Oliverin ohjeen mukasesti ja siitä inspiroituneena väsäsin tänään vähän erilaisen soossin mun kanapihveille - tää oli ihan täydellisen raikasta ja silti vähän makiaa :)
marinadi
4rkl valkoviinietiikkaa
2rkl teriyaki-soossia
2rkl vettä
1rkl sitruunamehua
loraus hunajaa
2 valkosipulinkynttä
nippu tuoretta basilikaa
- hienonna basilika ja valkosipuli
- sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna hetken imeytyä
- sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna hetken imeytyä
- tee kanapihveihin toiselle puolelle viiltoja ja paista pannulla pinta kiinni, noin pari miinuuttia/puoli
- levitä marinadi paistovuokaan ja pihvit viilto alaspäin päälle
- sitten koko komeus uuniin 175asteeseen n.20-30minuutiksi
Lisukkeeksi sitten ihan mitä vaan mikä kanan kans maistuu, ite paistelin pannulla paprikaa&kesäkurpitsaa ja uitin niitä vähän soijassa&sitruunamehussa sekä sit tietty vuohenjuustoa, namsk!
- levitä marinadi paistovuokaan ja pihvit viilto alaspäin päälle
- sitten koko komeus uuniin 175asteeseen n.20-30minuutiksi
Lisukkeeksi sitten ihan mitä vaan mikä kanan kans maistuu, ite paistelin pannulla paprikaa&kesäkurpitsaa ja uitin niitä vähän soijassa&sitruunamehussa sekä sit tietty vuohenjuustoa, namsk!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti