keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Hääpäivän kuppikakut

Joulupukki toi mulle lahjaksi pari leivontakirjaa ja toinen näistä kantaa nimeä Kuppikakut. Kirja on täynnä toinen toistaan ihanempia, sulosempia ja herkullisempia reseptejä ja voitte vaan kuvitella kuinka sormet syyhyten odottelin, että pääsen reseptejä testaamaan! :)

Onneksi "hyvä syy" leipomiselle tuli vastaan pian, nimittäin mun vanhempien helmihääpäivä. Kuppikakku-reseptiksi valikoituikin "(hopea- tai kulta)Hääpäivän kuppikakut", joka on suht simppeli ja helposti toteutettava sekä mikä tärkeintä - teemaan sopiva ;D


HÄÄPÄIVÄN KUPPIKAKUT - 24KPL
225g pehmeää voita
225g sokeria
4 isoa kananmunaa kevyesti vatkattuna
1tl vaniljauutetta
225g jauhoja
2tl leivinjauhetta
5rkl maitoa

"Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vaahdon joukkoon kevyesti vatkaten. Lisää vaniljauute. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet - varovasti puulusikalla nostellen. Viimeisenä lisää maito joukkoon kevyesti puulusikalla sekoittaen. Laita taikina vuokiin ja paista uunissa 180asteessa n.20minuuttin ajaan.
Anna jäähtyä ennen kuorrutusta."


VOIKREEMI
175g pehmeää, suolatonta voita
350g tomusokeria

"Vatkaa voi kuohkeaksi ja siivilöi tomusokeri joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi. Laita voikreemi pursotinpussiin ja pursota kuppikakut haluamallasi tavalla. Lopuksi voit vielä halutessasi lisätä koristeita"


Ekaa kertaa koskaan käytin vaniljauutetta ja pakko kyllä kertoa, että tuo resepti toimi tosi hyvin! Kreemihän on tosi makeeta, mutta sopi tuon pohjan kanssa tosi hyvin :) Mä itse puolitin taikinan, sillä ei meidän perheestä ois löytynyt syöjää 24kuppikakulle. Aivan loistava perusmuffinssiohje, johon tuo vaniljauute tuo ihanan lisän! Kokeilen näitä varmasti uudestaan jonkun erilaisen kuorrutuksen kanssa - ohjeita niihin on nimittäin tuo kirja pullollaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti