tiistai 18. joulukuuta 2012

Jääkaapin tyhjennystä

Tällä viikolla on aika tyhjentää jääkaappi. Joulun vietän muissa maisemissa, joten jääkaappiin ei saa jäädä mitään pilaantumaan. En vihaa mitään niin paljoa kuin pilaantunutta ruokaa - sehän on ihan hirveää haaskausta!

Tämä pataruoka on erittäin perus ja simppeli. Ja olisi voinut jäädä "tylsäksi" ilman viimeisen silauksen, itseasiassa tässätapauksessa kruunauksen, antavaa maustetta. Maustelaatikkoa tutkiessani osui piparkakkumauste käteeni.. en vielä kertaakaan ole tälle vuodelle saanut aikaiseksi leipoa pipareita! Ajattelin olla rohkea ja antaa padalle vähän piparin makua.

Joskus näköjään hulluttelu kannattaa. Bataatin makeus ja piparkakkumauste sopivat täydellisesti yhteen ja kruunasivat padan täysin. Onneksi - olis ollu kurja syödä koko loppuviikko pahaa ruokaa.. :D


PIPARIPATA
1 bataatti
3 porkkanaa
3 pientä punajuurta
punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2,5dl punaisia linssejä
1prk liotettuja kikherneitä
½ kasvisliemikuutio
jauhettu korianteri, piparkakkumauste

"Kuori ja kuutioi juurekset. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna hieman öljyä kattilassa ja kuullota siinä sekä sipuli että valkosipuli. Lisää punajuuret kattilaan ja kaada vettä mukaan. Anna kiehua n.5minuuttia, lisää sitten sekä puolikas kasvisliemikuutio että bataatti ja porkkanat joukkoon. Kiehuta niin kauan, että juurekset ovat pehmenneet. Lisää valutetut ja huuhdellut linssit sekä kikherneet kattilaan. Anna hautua muutamia minuutteja. Mausta piparkakkumausteella sekä korianterilla. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua."

Pata sopii loistavasti syötävänä sellaisenaan, lihan lisukkeena (lampaan kanssa olis varmaan täydellistä!) tai  miten nyt vaan ikinä tahtookaan :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti