maanantai 10. joulukuuta 2012

Punajuuri-browniet

Älkää säikähtäkö otsikkoa, luvassa on herkkupostaus! Tässä on resepti jota suosittelen kaikkien kokeilevan - ainakin mä tykkäsin hulluna, kun kerrankin tuli syötyä leivosta jonka valmistukseen ei oo käytetty desilitroittain vehnäjauhoja vaan koostumusta on kevennetty punajuurella :) Tää menee vähän samaan sarjaan bataattikakun kanssa, jonka reseptin jaoin aiemmin.

Koostumukseltaan browniet on ihanan tahmeita ja suosittelenkin jäähdyttämään näitä hetken ennen syöntiä. Omasta mielestä nää oli parhaimpia jääkaapissa vietetyn yön jälkeen, vaikka toki illallakin tuli syötyä pala jos toinenkin... loput vein töihin työkavereiden iloksi. Mielenkiinnolla odottelen niiden tuomiota tästä vähän erilaisemmasta leivonnaisesta, yleensä kun browniet on suht jytyä tavaraa mitä tämä puolestaan ei ole.


PUNAJUURI-BROWNIET

500g raakoja punajuuria
200g tummaa suklaata
100g voita
1dl vehnäjauhoja (tosin itse käytin gluteiinittomia)
2rkl kaakaojauhoa
1tl ruokasoodaa
3 kananmunaa
1,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria

"Kuori ja kuutioi raa'at punajuuret. Aseta mikronkestävään kulhoon ja lisää hieman vettä - laita mikroon n. 10minuutin ajaksi, jotta kuutiot pehmenee. Lisää voi ja sulkaa blenderiin, viimeisenä kuumat punajuurenpalat. Vaahdota kananmunat ja sokerit keskenään. Lisää varovast vaahdon joukkoon samettinen punajuuri-suklaa-voi -seos, niin että kuohkeus säilyy. Lisää viimeisenä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina uunivuokaan ja paista uunissa 180asteessa n.30 minuutin ajan."
Reseptin alkuperästä ei valitettavasti ole muistikuvaa, muistan että reseptivihkooni tämän kirjasin joskus viime Joulun tienoilla..? Hieman on päässyt aikaa siis vierähtämään ennenkuin kerkesin testaamaan, hah!
Taikina on ihanan purppuran väristä, vaikka se ei tästä kuvasta välitykkään :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti