tiistai 2. huhtikuuta 2013

Herkkukeitto kasvissyöjille ja pöpönkarkottajille

Pääsiäisen aikaan kärsin sitkeästi flunssataudista. Olen vähän sellainen sairastaja, että en mielelläni lääkkeisiin koske - paitsi luonnon omiin tietysti! Inkivääri, valkosipuli ja chili ovat omia suosikeitani tautien taltuttamisessa.

Teinkin tätä keittoa kipeänä ja voin kertoa, että kyllä avasi mukavasti hengitysteitä ja kaikenlisäksi vielä maistui ihan äärettömän hyvältä! Yleensä kun kipeänä ollessa ruoka ei maistu millekkään.. tämä keitto oli kyllä kokonaisuudessaan älyttömän onnistunut herkku ja vakiinnuttaa varmasti paikkansa mun keittiössä - ainakin flunssakausina ;)


KVINOA-VIHANNESKEITTO
sipuli
2 valkosipulinkynttä
tuore chili
1dl kvinoaa
2dl tummaa soijarouhetta
2 perunaa
2 porkkanaa
punanen ja vihreä paprika
4 tomaattia
2 sellerinvartta
2rkl oliiviöljyä
1tl jauhettua korianteria & juustokuminaa & oreganoa
1l vettä
kasvisliemikuutio
½ kesäkurpitsa
200g maissia
½ sitruunan mehu
korianteria

"Aloita kuutioimalla vihannekset. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota hienonnetut sipuli, valkosipuli sekä chili.
Lisää kattilaan kvinoa, soijarouhe, kuutioidut perunat, paprikat, tomaatit, mausteet sekä kuuma vesi ja kasvisliemikuutio. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.
Lisää keittoon kesäkurpitsa ja maissi. Anna hautua 15-20minuuttia. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon tuoretta korianteria ennen tarjoilua."

2 kommenttia: