torstai 28. maaliskuuta 2013

Vähemmän perinteinen perunasalaatti

Tein valkosipulisia ranskiksia tuossa yks päivä. Ja niitähän jäi yli...ja paljon! Mihin sitä sellaset käyttäis? Lapsena rakastin paitsinperunoita ja siitä sainkin idean vähän erilaisempaan, lämpimään perunasalaattiin. Ja tästähän tuli aivan älyttömän hyvää!


LÄMMIN PERUNASALAATTI
6 valmiiksi kypsää perunaa
200g ohuita papuja
2 tomaattia
2 keitetyä kananmunaa
avokado

KASTIKE
tuore chili
2 valkosipulin kynttä
limen mehu
2cm raastettua inkivääriä

Tee ensin kastike.
Hienonna chili siemenineen sekä valkosipuli ja pehmennä ne pannulla. Raasta inkivääri kulhoon ja purista limen mehu sen päälle. Lisää pehmenneet chili ja valkosipuli  joukkoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Sitten varsinainen osuus.
Laita ohuet pavut pannulle kypsymään. Pilko perunat ja lisää pannulle sekä viimeisenä kuutioitu tomaatti. Kun tomaatit on kypsentyneet jonkin aikaa, laita liesi kiinni.
Palastele kananmunat sopiviksi paloiksi, samoin avokado, ja lisää ne salaatin joukkoon. Lisää kastike joukkoon ja viimeistele chili- ja paprikamausteella. Nauti lämpimänä!

1 kommentti: