Tää juustokakku on ihan älyttömän hyvää, koostumukseltaan mun mielestä ihan just sellasta niinko juustokakun pitää ollakkin - monesti ne nimittäin on semi löysää ja "hajoavaa" tavaraa, jos ymmärrätte mitä tarkotan. Alkuperäinen resepti on kotoisin täältä, mutta muokkasin sitä hieman omaan makuun sopivammaksi.
SUKLAA-APPELSIINIJUUSTOKAKKU
POHJA
n.150g digestivekeksejä
n. 75g sulatettua voita
3rkl appelsiinin mehua
3rkl appelsiinin mehua
TÄYTE
4 liivatelehteä
170g tummaa suklaata
170g tummaa suklaata
200g appelsiinituorejuustoa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
2dl kuohukermaa
½ appelsiinin mehu
1 appelsiinin kuori raastettuna
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voi+appelsiinin mehu. Painele seos kakkuvuokaan ja nosta jääkaappiin odottelemaan.
Laita liivatteet liukenemaan sekä suklaa vesihauteeseen sulamaan.
Lisää sokerit sekä keltuaiset, sulanut suklaa ja kiehuvaan veteen liuotetut liivatteet tuorejuuston joukkoon. Lisää appelsiinin puristettu mehu sekä raastettu kuori.
Vaahdota seä valkuaiset että kerma, eri astioissa, ja nostele vaahot varovasti muun täytteen joukkoon.
Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin odottelemaan yön yli.
Laita liivatteet liukenemaan sekä suklaa vesihauteeseen sulamaan.
Lisää sokerit sekä keltuaiset, sulanut suklaa ja kiehuvaan veteen liuotetut liivatteet tuorejuuston joukkoon. Lisää appelsiinin puristettu mehu sekä raastettu kuori.
Vaahdota seä valkuaiset että kerma, eri astioissa, ja nostele vaahot varovasti muun täytteen joukkoon.
Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin odottelemaan yön yli.
Mun reseptikirjassa oli maininta "PARASTA!!!!", että kai tää aika onnistunu setti oli? Varsinkin kun mun terveysintoilija-himourheilija pikkuveli veti puolikkaan kakun yönaikana, kun vein sen porukoille tuliaisiksi..... :)
Namii tätä täytyy testata! Miten voin liittyä blogin lukijaks? O_o
VastaaPoistaLinkkaamalla tän sinne lukusyötteesern! Mut lisään sen painikkeen tuohon sivuun, en oo hoksannukkaa että se uupuu:)
Poista