keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Munakaskokkelia

Munakas on mulle vähänniinko pikaruokaa - laitan sitä aina, kun en jaksa "panostaa" ruoanlaittoon kovinkaan paljoa. Ja sen kyllä aina huomaa.. touhotan niin paljon samalla kun sitä kokkaan, että lähes poikkeuksetta poltan sen kääntökunnottomaksi pannulle. Oikeesti mä tykkäisin mun munakkaasta vaan toiselta puolelta paistettuna, mutta monesti unohdan pannun liian kuumalle ja tietäähän sen mitä siitä syntyy..vaikka mun mielestä ruokablogeissa kuvat ja visuaalisuus on tärkeitä, niin ette saa tänään nättejä kuvia. Ihan vaan siitä syystä että annos oli kaukana siitä :)

Tähän munakkaaseen, niinku yleensä aina, päätyi jääkaapin jämäainekset. Munakkaat on kyllä ihan liian aliarvostettuja!



PERUNAMUNAKAS
peruna
1-2rkl oliiviöljyä
½ punasipuli
tomaatti
½dl soijarouhetta
2 kananmunan valkuaista
kananmunan keltuainen
suolaa, mustapippuria, chili-, paprika- ja grillimaustetta

Ja näin toimin:
"Siivuta peruna ja puolita siivut, laita paistumaan pannulle öljyyn. Kun perunat on valmiita, lisää pannulle hienonnettu punasipuli sekä tomaatit. Lisää pannulle turvotettuun soijarouheeseen sekoitetut ja maustetut kananmunan valkuaiset ja keltuainen. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista mieleiseksesi."

Uskokaa tai älkää, hyvää oli.

PS Turvotan soijarouheet hieman runsaaseen veteen, jotta siitä jää nestettä munakkaseenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti