torstai 13. syyskuuta 2012

kaalilaatikko - special edition

Kaalilaatikko on kyllä yks aliarvostetuimmista ruoista ikinä. Se on ihan parasta!! Ja vielä edullista tehä, varsinkin nyt kun kaali on jokapaikassa tarjouksessa, vaikka eihän se normaalistikkaan kovin hintavaa ole. Halusin tehdä kaalilaatikosta oman kasvisversion, joten tartuin tuumasta toimeen ja yhdistin omia lemppariaineksia. Paitsi että unohdin kauppalistan kotiin ja unohin sitten tietenkin ostaa valkosipulin ja chilin... ne ois ehdottomasti kuulunu tähän ruokaan, jos oisin ne vaan jaksanu kaupasta jälkikäteen hakea. Mutta täytyy myöntää, että toimii erittäin hyvin ilmankin! Mä nyt vaan satun olemaan mausteisen ruoan ystävä.

Suosittelen tekemään kaalilaatikkoa, vaikka ihan sitä perinteistä jauhelihalla ja riisillä höystettyä versiota jos kasvisversiot ei maistu, sillä tässä on ruoka joka sopii syksyyn kuin nappi silmään :)



KASVISKAALILAATIKKO
800g kaalta
kasvisliemikuutio
punasipuli
paprika
herkkusieniä (itse käytin neljä irto"jumbo"sientä)
purkki kineypapuja chilikastikkeessa
purkki kermaa
juustoraastetta
chilimaustetta, paprikamaustetta

Suikaloi kaali ja laita kasvisliemeen kiehumaan. Hienonna sipulit ja kuullota pannulla öljyssä. Lisää kuutiodut paprika ja herkkusienet. Ruskista hetken aikaa ja lisää pavut kastikkeineen. Mausta sekä chili- että paprikamausteella, tai ihan oman maun mukaan.
Sekoita keitetty, pehmentynyt kaali sekä kastike keskenään uunivuoassa. Kaada kerma seokseen ja ripottele juustoraastetta päälle. Paista 175asteessa 45minuutin ajan, tai niin kauan kunnes pinnasta tulee ihanan ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti