keskiviikko 12. syyskuuta 2012

herkkusuille!

Kesällä ei blogattu, koska ei syöty. No hehhehhe syötiin tietenkin ja paljon, herkuteltiinkin normaalia enemmän, mutta laiskoteltiin senverran että ite en pahemmin mitään keittiössä tehnyt :) Tai siis mitään sen kummempaa mainitsemisen arvoista... nyt kun on taas syksy mä lupaan aktivoitua!

Tää juustokakku on ihan älyttömän hyvää, koostumukseltaan mun mielestä ihan just sellasta niinko juustokakun pitää ollakkin - monesti ne nimittäin on semi löysää ja "hajoavaa" tavaraa, jos ymmärrätte mitä tarkotan. Alkuperäinen resepti on kotoisin täältä, mutta muokkasin sitä hieman omaan makuun sopivammaksi.




SUKLAA-APPELSIINIJUUSTOKAKKU

POHJA
n.150g digestivekeksejä
n. 75g sulatettua voita
3rkl appelsiinin mehua

TÄYTE
 4 liivatelehteä
170g tummaa suklaata
200g appelsiinituorejuustoa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
2dl kuohukermaa
½ appelsiinin mehu
1 appelsiinin kuori raastettuna

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voi+appelsiinin mehu. Painele seos kakkuvuokaan ja nosta jääkaappiin odottelemaan.
Laita liivatteet liukenemaan sekä suklaa vesihauteeseen sulamaan.
Lisää sokerit sekä keltuaiset, sulanut suklaa ja kiehuvaan veteen liuotetut liivatteet tuorejuuston joukkoon.
Lisää appelsiinin puristettu mehu sekä raastettu kuori.
Vaahdota seä valkuaiset että kerma, eri astioissa, ja nostele vaahot varovasti muun täytteen joukkoon.
Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin odottelemaan yön yli.

Mun reseptikirjassa oli maininta "PARASTA!!!!", että kai tää aika onnistunu setti oli? Varsinkin kun mun terveysintoilija-himourheilija pikkuveli veti puolikkaan kakun yönaikana, kun vein sen porukoille tuliaisiksi..... :)
 

2 kommenttia:

  1. Namii tätä täytyy testata! Miten voin liittyä blogin lukijaks? O_o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linkkaamalla tän sinne lukusyötteesern! Mut lisään sen painikkeen tuohon sivuun, en oo hoksannukkaa että se uupuu:)

      Poista